Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Keftedes in tomato sauce

keftedes in tomatoes

Components

Tomato sauce
  • 3 ripe large tomatoes or a can of tomatoes
  • 1 finely chopped onion
  • ½ glass of oil
  • ½ glass of wine
  • 2-3 cloves of garlic squeezed through the press
  • 2 laurel leaves
  • salt pepper
chops
  • ½ kg of minced meat (beef, lamb)
  • 1 medium grated onion
  • 1 clove of garlic crushed by the press
  • 1 tablespoon of freshly chopped parsley
  • 1 tablespoon of freshly chopped chopped mint
  • 1 beaten egg
  • 2-3 slices of stale bread (without skin)
  • salt
  • pepper
  • flour for coating
  • oil for frying

Κεφτέδες σε Σάλτσα Ντομάτα

To prepare this dish, we can use keftedes meat patties prepared the day before or also to make them up to date. This simple variety of herb-flavored chops in aromatic sauce is very tasty, so I strongly encourage you to try them. They taste great with ordinary bread, rice or orzo type pasta. Keftedes in tomato sauce can withstand reheating very well, so you can prepare more.

Preparation of chops

1. The bread should be soaked in water and drained from its excess. In the bowl, mix meat, onions, eggs, bread, garlic, herbs and spices. The resulting quite dense mass put in for an hour in the fridge.

2. From the mass, form small patties and coat them in flour. Fry in olive oil for browning, then drain off the excess on paper towels.

Preparation of the sauce

3. Fry the onion with oil, so that it softens and we add wine. Fry a moment and then add the tomatoes. If you use fresh tomatoes, you should first grate them with a coarse mesh, while when you add tomatoes from the can, it is good to mix them in the crusher. Season the sauce with garlic, laurel leaves, salt and pepper. We also add some water and a pinch of sugar if the tomatoes are too sour.

4. Cook sauce over low heat for about half an hour. It should thicken and excess water evaporate. Prepare previously prepared pork chops with a ready tomato sauce and cook together for 10 minutes.

5. If, during the preparation of the sauce, we add the orzo pasta to it, and then the dish is baked in the oven, we will receive a dish called Keftedakia Giouvetsi.

Καλή όρεξη!

keftedes in tomatoes

Data publikacji:
Data modyfikacji:
Średnia: 4.5
Liczba ocen: 2
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 4.5 na 5 (0) liczba ocen 2
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Inne strony tej kategorii

Moussaka

Moussaka

This very famous meat dish consists primarily of eggplants, minced meat with tomatoes and béchamel sauce. In Greece, the best moussaka can be eaten in traditional family taverns, where the dish is refined, full of aromas and very tasty.

Greek keftedes chops

Greek keftedes chops

Keftedes is one of the most popular Greek dishes. Under this name there are balls of minced meat seasoned with herbs, which they owe their interesting taste to. The Greeks also have several other uses for minced meat, but this recipe is the most basic and popular way.

Papoutsakia - Greek stuffed aubergines

Papoutsakia - Greek stuffed aubergines

Papoutsakia is a traditional Greek dish made of eggplants, minced meat and béchamel sauce. The taste is very similar to moussaka, which is not surprising, because the list of ingredients of both dishes is almost identical.

Booking.com

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe


Parklot

Najnowsze komentarze:

Gosia | crete.pl : Można się zdziwić prawda? Biznes kwitnie, taxi boaty kursują jak oszalałe przywożąc do Marmary turystów z Chora Sfakion i okolic. A w tawernie przy Marmarze wszystkie stoliki są pozajmowane albo już zarezerwowane. My dostaliśmy stolik chyba tylko dlatego, że kelner zlitował się jak zobaczył nasz zmęczone facjaty po zejściu ze szlaku.
gość PiotrWie: Od kiedy plaża Marmara jest tak tragicznie zastawiona łóżkami i parasolami? Przy okazji polecam inny szlak w pobliżu - Agios Ioanis - Agios Pavlos Beach
gość PiotrWie : Tylko że wtedy trzeba będzie przełożyć pierwszy wyjazd w roku z połowy marca na połowę lutego - niestety wtedy dzień jest dość krótki.
Dokładnie tak właśnie spędzam kwietniowy urlop na Krecie i jest cudnie
https://youtu.be/nkUFqIvmrEE?si=fiJ2H8A7GvPCG44Y ❤️
gość PiotrWie: Od kilkunastu lat unikamy czerwca, lipca i sierpnia, ale jak zrobi się to popularne to chyba przestawimy się na kwiecień i październik 
gość dodekanezowiec: W Grecji (a mam tu na myśli swoje ulubione wyspy czyli Kos, Kreta, Rodos) jednak bym preferował sezon (15 czerwca - 15 września). (...)
Kto by się spodziewał, że zmiana klimatu na coś się przyda?
Gosia | crete.pl : Bardzo się cieszymy :) Sami też mamy często takie spostrzeżenia w tawernach :D
Czerwiec to wg mnie najlepszy czas na wakacje np. w Grecji czy Chorwacji. Ze względu na bombelki, staramy się wyjeżdżać w ostatnim tygodniu czerwca. Choć byłem na Krecie w 2021r. w drugim tygodniu lipca to pogoda była idealna, a spotkałem naszych rodaków, którzy będąc w czerwcu mieli wówczas straszne upały.
Upały to też ale ogromna ilość turystów sprawiają, że w sezonie to nie jest wypoczynek tylko walka: o miejsce na plaży, o dobre miejsce podczas zwiedzania aby zrobić zdjęcie. To podwójnie męczące.
Też byliśmy, mega miejsce!
gość Marcin: Od mojego pierwszego pobytu w Grecji w 2010r robię musake z tego przepisu, parokrotnie na Rodos i Korfu , dopiero dzisiaj na Krecie i właśnie zjadłem musake z lokalu w chani i jestem zawiedziony smakiem , robię lepszą ;) 
Patryk Czerniak
Byliśmy, super
5,06 kierunek kreta.
O mój ulubiony hotel na zdjęciu
Jot Kaa :)
Czy można je grillować ?
Takich było sporo pod koniec marca w Turcji a w końcu Rodos niedaleko
Będziemy musieli uważać
Dziękujemy za ciekawy artykuł .
Parklot

Ciekawe miejsca na Krecie

CRETE Copyright © 2009-24 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera