Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Fasolakia - green beans in tomatoes

fasolakia

Components

  • 600 g fresh green string beans
  • 50ml good quality olive oil
  • 1 large chopped onion
  • 3-4 tomatoes, peeled and chopped
  • 100 ml of water
  • salt and pepper to taste
  • 2 tablespoons of parsley, finely chopped

Φασολάκια (Green Bean Stew)

Fasolakia is an absolutely genius Greek way to prepare green string beans. Slowly stewed along with tomatoes and onions, later sprinkled with fresh parsley leaves is another fantastic vegetarian dish taken from the Greek cuisine that is often hosted on our table during the summer season.

We also strongly encourage those who do not like this type of beans to try it. Bean made according to this recipe will show its delicious face.

1. Rinse the beans under running water and cut the ends.

2. In a deep pan or a pot, warm up with olive oil and add onions, beans and tomatoes. Pour some water, season and cook under cover over medium heat for about 40 minutes.

3. At the end we can remove the lid to evaporate the excess water and only a thick tomato sauce remains. Just before removing from the fire, sprinkle the dish with chopped parsley and ready.

Καλή όρεξη!

fasolakia

Data publikacji:
Data modyfikacji:
Średnia: 3.88
Liczba ocen: 4
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 3.88 na 5 (0) liczba ocen 4
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

 Paulina Blaszka
Paulina Blaszka
2015-07-25 19:01:36

Czesto robie, uwialbiam :)

1
 Urszula Łongiewka
Urszula Łongiewka
2015-07-25 19:25:14

Ja również robię - proste, pyszne.

1
 Rafał Kaczmarek
Rafał Kaczmarek
2015-07-25 19:13:38

Fasolka - jedno z nielicznych warzyw lubiane przez całą rodzinkę...

1
 Jolanta Wu
Jolanta Wu
2015-07-25 21:05:03

Spróbuję!

1
 Anna Ga Ko
Anna Ga Ko
2015-07-26 19:31:38

Uwielbiałam to na Crecie :)

2
 Edelgard Rieger
Edelgard Rieger
2017-07-10 10:30:01

Lecker

1

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10153060376807551,10154668442932551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Inne strony tej kategorii

Beans in tomatoes

Beans in tomatoes

Dishes from beans and other legumes are an important part of the Greek diet. The most well-known examples of such dishes are giant plums, fasolada or fava. Nowadays, Greeks often reach for traditional dishes with legumes, which are served as the main meal. Today we present a recipe for beans in tomatoes. Its preparation is easy and less labor-intensive than eg giant gaps.

Kolokithokeftedes - zucchini pancakes

Kolokithokeftedes - zucchini pancakes

Although the recipe for kolokithokeftedes has been on our site for a long time, we decided to publish the second version of the recipe. Kolokithokeftedes in this way we ate recently with our Cretan friends. Pancakes prepared in this way have tasted us so much that we asked for a way of preparing :)

KOLOKITHOPITA (Κολοκυθοπιτα)

KOLOKITHOPITA (Κολοκυθοπιτα)

Zucchini in Greek cuisine is ubiquitous. Kolokithopita is in Poland a less known way to use this popular vegetable. Kolokithopita in taste is very subtle and delicate, so combining it with, for example, tzatziki sauce will cause that the garlic contained in the sauce will dominate its taste.

Booking.com

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe


Parklot

Najnowsze komentarze:

Super spacer.
Początek troche nudny ale koncówka piękna :)
W Paleochorze polecam tavernę Methexis
Polecam. Fantastyczne wrażenia i przeżycie wspaniałej przygody.
Wracam tam w sierpniu
Właśnie przyleciałam i już tego nie zobaczę. Zniknęło i dobrze!
JoAsia Adaszyńska Penar to Ty???
Coraz więcej idiotów na tym świecie
Już wyczyszczono to paskudztwo... https://hania.news/2021/10/16/%ce%9a%ce%b1%ce%b8%ce%ac%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b1%ce%bd-%ce%ac%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%b8%ce%bb%ce%b9%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd/
Malaka!
Bo ludzie głupieją hurtowo.
Debili nigdzie nie brakuje widzę
Obrzydliwe
gość Joanna: Widzieliśmy w tym roku przedziwne odciski w skałach na Balos i plaży Damnoni. Zażartowaliśmy sobie nawet,że to pewnie nasi prehistoryczni przodkowie i zwierzęta (ewidentne odciski łap) a tu się okazuje,że mogliśmy mieć rację
Uwielbiam Kretę, boli gdy się o tym czyta.
A jednak!
Dopiero co tam byliśmy
Właśnie się wybieram. Drugi raz w tym roku, nie wiem który w ogóle. Crete ❤️
gość dodekanezowiec: "Przywykliśmy uważać, że Afryka jest kolebką ludzkości" - a Kreta to taka wyspa między Europą a Afryką. Tak jak Rodos i Kos to już de facto Azja (tym bardziej Cypr). Stąd mnie jakoś ciągnie do tych bardziej południowych wysp niż np. europejskiego Zakynthos :)  
Każdy Grek ci powie, że pierwszy człowiek na ziemi był... Grekiem :)
Możecie posłuchać świetny podcast Radio 357 z cyklu,,Ewolucjonisci..." autorstwa Iza Woźniak .Iza w tym roku nagrywała materiał na ten temat w Polsce i na Krecie . Będzie ciąg dalszy.... https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1174695223043639&id=100015095179170
Shame
9
Parklot

Ciekawe miejsca na Krecie

CRETE Copyright © 2009-21 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera