Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.
Booking.com

Cherries in syrup

Cherries in syrup

Components

  • 500 grams of cherries
  • 1 kg of sugar
  • 1 lemon

Βύσσινο γλυκό του κουταλιού

Recently, we wrote about Glyka tou koutaliou , fruit and vegetables in very sweet syrup. In Greece you can buy ready-made preserves, sometimes you can try them in the tavern. However, it is worth trying your hand and prepare your own jars with such delicacies. One of the more well-known and popular recipes is the one in which the bases are cherries.

Currently, they are still available for sale, so we strongly urge you to prepare these fruits in thick and sweet syrup. They will later be an excellent finish for desserts, an addition to granulated cheese, yoghurts or beverages.

The sugar content in the original recipe is considerable, so if you are afraid of this amount of sugar in sugar, you can of course add a bit less. When preparing a syrup, the task will be simplified by a confectionery thermometer, so it is worth to buy it.

1. We wash the cherries, we stone, and keep the seeds for later use. Then lay the fruit in layers in a deep pot, pour sugar on each layer and leave in a warm place for 4-5 hours.

2. After this time, pour a glass of water into the cherry. Pips are put into a gauze, we tie and put the package in a pot with cherries. We cook, mix all the time, collect the foam that arises. The cooking process should be quite fast and it is worth to measure the temperature of the syrup from time to time.

3. When it reaches about 115 degrees C, pour 1-2 tablespoons of lemon juice and cook for 3 minutes all the time removing the foam. When cooking, be careful that the syrup does not become too thick and that the sugar does not burn.

4. Fill previously prepared jars with cherries and fill with syrup so that the fruits are completely immersed in it. We tightly close.

Such prepared cherries can be stored at room temperature for many months.

Καλή όρεξη!

Cherries in syrup

Data publikacji:
Data modyfikacji:
Średnia: 5
Liczba ocen: 3
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 5 na 5 (0) liczba ocen 3
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Dana Gołowacz
2016-07-30 20:41:44

zrobiłam :) zanim przepis się pojawił :) na 4 kilo wiśni ,sok z 4 cytryn i 800 gr cukru ,smażylam 4 godziny ! pyszności ,najlepsze na świecie ! Sok z cytryny , zawiera pektyny, a te są naturalnym zagęstnikiem i możemy zmniejszać wtedy ilość cukru :)

1
CRETE - Kreta
2016-07-30 20:51:33

Super :) Nam robienie tych wiśni weszło już w krew, a bez nich ciężko by było w jesienne i zimowe miesiące.

Agnieszka Buczkowska
2016-07-30 22:08:04

KERASI TO NIE WISNIE TYLKO CZERESNIE ...TAK BARDZO DOBRE ZNAM TO BO TU JE CZESTO JEM I ZNAM TO DOBRZE PODAJE PO OBIEDZIE Z GRECKIM JOGURTEM NA DESER JAK MAM GOSCI SZYPKIE I SMACZNE .

 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2016-07-31 06:46:10

W takim razie jak będą wiśnie? Pod nazwą kerasi widzieliśmy i jedno i drugie...

 Mirosław Kozłowski
Mirosław Kozłowski
2016-07-31 17:32:44

CRETE - Kreta visino

 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2016-07-31 19:15:13

Mirosław Kozłowski Dzięki!

Katarzyna Ledzion
2017-08-15 07:10:17

Pyszne z lodami

1
 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2017-08-15 08:52:57

Tak i z jogurtem lub serkiem :)

Joanna Janik
2017-08-15 11:02:30

pyszności, ja już tęsknię za nimi ;)

1

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10153074383497551,10153769377582551,10154763672822551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Inne strony tej kategorii

Halvas, orange-almond

Halvas, orange-almond

Semolina halva is a traditional Greek dessert popular especially during fast times. It is very sweet, fattening and quite heavy, so do not overdo it with the size of the portion. Such halvah does not require baking, and after preparation it should be stored in a refrigerator and served chilled.

Baklava (Μπακλαβάς)

Baklava (Μπακλαβάς)

Redirected from the site - Baklava (Μπακλαβάς). Baklava is probably the most famous Greek dessert. However, let us put aside the genesis of its creation, because Turks, Bulgarians and several other Balkan countries also admit to the invention of baklava. Nevertheless, since the Greeks have invented almost everything, the baklava is probably also ;-)

Karydopita - nut cake

Karydopita - nut cake

Karydopita is a very popular nut cake in Greece seasoned with spicy spices and soaked in orange syrup. It is simple to do and does not require more culinary skills. In particular, its taste will appeal to nut devotees, because there is no shortage of them in this dough. The syrup, which is soaked, can be prepared in such a simple way as in the recipe below. However, if you care about a greater variety, you can think about adding cloves, cinnamon or lemon juice.

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość dodekanezowiec  ...na Majorce czy Cyprze..  Elafonissi Balos Falassarna - tam trzeba dojechać..
Tanie Wakacje w Ciepłych Krajach - all inclusive, last minute i inne  3 razy byłem i zawsze super
 Też mnie denerwują smieci, ale najbardziej podejście do zwierząt.
 9razy byłam na Krecie, jest super, jeździmy na nawigacji po polsku i jeszcze nas nie zawiodła. Pozatym jeżdżą autobusy, co prawda nie zawsze punktualnie, ale przecież na urlopie nigdzie mi się nie spieszy
 mnie denerwuje brak problemów
 Aegean Airlines together with SAS ruined our family. We have all 4 gotten ptsd and anciety
 Wij hebben helemaal geen probleem met Kreta en helemaal niet met de wegbewijzering daar. Trouwens tegenwoordig heb je ook navigatie zo niet dan rij je gewoon op gevoel je komt altijd wel op een mooi plekje uit en je komt vanzelf wel op een weg met wegbewijzering tegen. Maar wat kan het je schelen je hebt vakantie
 Geen problemen ondervonden Komen er al 14 jaar
 Urocze miejsce
gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.

Ciekawe miejsca na Krecie

CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera