Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Kolokithokeftedes - cutlets of zucchini and potatoes

Kolokithokeftedes

Components

  • 1 kg of zucchini
  • ½ kg of boiled potatoes
  • 2 onions
  • 2-3 tablespoons chopped parsley
  • 2-3 tablespoons chopped fresh mint
  • approx. 100 gr. feta
  • approx. 100 gr. any grated yellow cheese
  • 2 eggs
  • breadcrumbs (about 110-130 gr)
  • flour for rolling
  • olive oil
  • salt, freshly ground pepper

Κολοκυθοκεφτέδες

Zucchini cutlets is a great way to have a less traditional dinner or a great snack. They are served with tzatziki sauce, which is their perfect complement. Unfortunately, it is prepared quite labor-intensive, however, their luscious slightly mint flavor rewards the preparation. They tolerate heating well, so you can eat it the other day.

The most important issue when preparing Kolokithokeftedes is very strong imprinted excess of water from zucchini. If we do not do it, the chops will start to disintegrate during frying. '

1. Wash courgettes and after drying, grate on a large mesh grater, lightly salt and leave for about 40 minutes. After this time, we extract the zucchini very carefully from the excess of water.

2. Add zucchini potatoes, finely chopped onions, cheese, eggs, herbs and spices to zucchini. To get the right consistency, add the breadcrumbs gradually until you can form a small, compact ball in your hands, which is finally flattened to form a chop.

3. Heat a small amount of olive oil in a frying pan. Chop each chop in flour and fry until brown. If the mass is quite compact, then you can give up breading in the flour. We serve obligatory with tzatziki sauce.

4. Optionally, you can prepare Kolokithokeftedes without potatoes, but then you need to add a bit more breadcrumbs. It is also worth to cover the chops in a beaten egg before coating in flour.

Καλή όρεξη!


Kolokithokeftedes

Data publikacji:
Data modyfikacji:
Średnia: 5
Liczba ocen: 5
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 5 na 5 (0) liczba ocen 5
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

 gość}
gość asd
2015-01-14 20:24:30

Wyglada dobrze

dzieki za inspiracje, jutro zrobie to na obiad

 gość}
gość sfakianopita
2016-05-10 22:02:08

pyszności

dzięki za prosty a wspaniały przepis! :) zrobiłam i się okazało, że smakuje dokładnie tak jak powinno. pyszności :)

 gość}
gość Iwona Michalak
2017-10-04 11:56:06

kotleciki

Czy do masy z utartej cukinii trzeba dodać utarte surowe ziemniaki czy ugotowane?

Pozdrawiam

Iwona

Piotrek | www.crete.pl
Piotrek | www.crete.pl
2017-10-04 12:22:32

Zgodnie z opisem w składnikach, ziemniaki powinny być ugotowane.

 gość}
gość Iwona Michalak
2017-10-04 16:34:41

kotleciki

Sorry, listę składników ominęłam. Teraz widzę :)

Pozdrawiam

Iwona

 

 gość}
gość Wojtek
2020-08-20 14:33:39

Cukinia z nasionami czy bez?

Czy cukinie trzeba pozbawiac nasion? Czy trzemy całą 

Piotrek | www.crete.pl
Piotrek | www.crete.pl
2020-08-20 14:46:34

Cukinie przed starciem pozbawiasz nasion.

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Inne strony tej kategorii

Prasopita - a leek casserole

Prasopita - a leek casserole

Prasopita is another Greek casserole made of filo pastry, but this time the main role in stuffing is Kefalograviera cheese and leeks, so it will be a favorite dish for those who prefer these vegetables. Prasopita needs to be seasoned differently, it will not be very expressive in taste.

Kolokithokeftedes - zucchini pancakes

Kolokithokeftedes - zucchini pancakes

Although the recipe for kolokithokeftedes has been on our site for a long time, we decided to publish the second version of the recipe. Kolokithokeftedes in this way we ate recently with our Cretan friends. Pancakes prepared in this way have tasted us so much that we asked for a way of preparing :)

SPANAKOPITA (Σπανακόπιτα)

SPANAKOPITA (Σπανακόπιτα)

Greeks have to admit that they know how to make delicious food from the spinach popular in this region. Of course, spinach in the Greek version has nothing to do with the little appetizing mash that is usually made in Polish homes. Spinach combined with feta served in a filo pastry can occur in the form of a large casserole (Spanakopita Σπανακόπιτα) or in the form of small croissants (Tiropites Τυροπιτες). Spanakopita is a popular dish and is one of our favorite Greek dishes. The ingredients for its preparation are available in our stores.

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość dodekanezowiec  ...na Majorce czy Cyprze..  Elafonissi Balos Falassarna - tam trzeba dojechać..
Tanie Wakacje w Ciepłych Krajach - all inclusive, last minute i inne  3 razy byłem i zawsze super
 Też mnie denerwują smieci, ale najbardziej podejście do zwierząt.
 9razy byłam na Krecie, jest super, jeździmy na nawigacji po polsku i jeszcze nas nie zawiodła. Pozatym jeżdżą autobusy, co prawda nie zawsze punktualnie, ale przecież na urlopie nigdzie mi się nie spieszy
 mnie denerwuje brak problemów
 Aegean Airlines together with SAS ruined our family. We have all 4 gotten ptsd and anciety
 Wij hebben helemaal geen probleem met Kreta en helemaal niet met de wegbewijzering daar. Trouwens tegenwoordig heb je ook navigatie zo niet dan rij je gewoon op gevoel je komt altijd wel op een mooi plekje uit en je komt vanzelf wel op een weg met wegbewijzering tegen. Maar wat kan het je schelen je hebt vakantie
 Geen problemen ondervonden Komen er al 14 jaar
 Urocze miejsce
gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.

Ciekawe miejsca na Krecie

CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera