Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Greek cheeses - culinary tourism

data_2024-02-05 19:29:54 2024-02-05 19:29:54

We are all used to visiting wineries and olive oil factories in Greece. A trip to one of such places is a valuable experience thanks to which you can learn about the production process of local specialties. And a trip combined with the opportunity to taste and buy wine or olive oil directly from the producer is a combination of pleasure and benefits.

People who like to get to know Greece from this side will certainly be interested in the new plans of the Greek Ministry of Tourism. This office announced this week that it is starting certification procedures for cheese factories that want to start this type of activity aimed at tourists. Making cheese factories available to visitors is another step towards linking production and agriculture with the tourist experience.

Graviera

Cheese factories open to visitors are to receive a special certificate indicating that they comply with certain standards for business operations in Greece. The Visitable Cheese Factory certificate will be the equivalent of labels awarded to wineries, breweries and olive oil presses.

Greek cheese tasting

These labels are to be issued by regional tourist services operating under the aegis of the Ministry of Tourism. Factories with the Visitable Cheese Factory certificate will be able to conduct tastings, organize presentations and other events, as well as distribute information materials promoting the consumption of Greek cheeses. This activity aims to strengthen the culinary identity of Greece and disseminate knowledge about products with a protected designation of origin and products with a protected geographical indication.

To qualify for the program, cheese-producing factories will have to meet several conditions, including: having a reception and waiting room for guests. This type of place will also have to have a special zone equipped for tasting and a promotion and sales point.

Visitable Cheese Factory Certificate

Gosia,  data_2024-02-05 19:29:54 2024-02-05 19:29:54
Średnia: NAN
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
see other news from this month »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

2024-02-05 18:42:01

Ja i mój kot kochamy gravierę

1
2024-02-05 18:50:49

Jola Ostraszewska Ja też

1
2024-02-05 19:21:46

Jola Ostraszewska Ja mam greckiego kota, ser i oliwki.

2024-02-05 19:19:05

Kefalotiri, najlepiej macerowane w oliwie, oczywiście gravierę

2024-02-05 19:31:17

Nie pamiętam nazwy, ale był lekko żółty, twardy,o smaku słodkawo orzechowym.

2024-02-05 20:02:02

A krétai Feta nagyon finom.

2024-02-05 20:05:21

Uwielbiam graviere mizyhytre kiefalotiro tirozuli pychotka

2024-02-06 07:27:37

Feta wiadomo

3
2024-02-06 07:38:32

Uwielbiam greckie sery. Kefalotiri, graviera, mizitra, talagani, metsovone, formela, feta można by wymieniać bez końca:)

2024-02-06 09:39:20

Lubię twarde sery . Zawsze kupuje jako prezent dla siebie z wakacji.

1

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/776551387852461

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz
Booking.com

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe


Parklot

Najnowsze komentarze:

To dobra prognoza dla polskich rolników...ceny rzepaku pójdą w górę. Tak szczerze to nie lubię smaku oliwy, wolę oleje - rzepakowy, słonecznikowy
Jakich obszarach? Przecież Kreta to w większości łyse góry a na wąskich pasemkach wybrzeża niewiele jest upraw
gość dodekanezowiec: """Najmniejsze straty zanotowali rolnicy ekologiczni""" Najmniejsze straty może dlatego że produkują mniej i mają większe marże.   
Niestety jest masakra , u wszystkich moich partnerów w całej Grecji jest podobnie, część nie ma w ogóle oliwy spełniającej kryterium jakości. Ceny tydzień w tydzień lecą w górę. Najmniejsze straty zanotowali rolnicy ekologiczni.
Kreta ponosi jedną z najdotkliwszych „cen” szybkich zmian klimatu
Życie. Wszystko się kiedyś kończy.
gość PiotrWie : Nie jest to niemożliwe, po kilku pożarach moi sąsiedzi odzwyczaili się od wypalania traw więc i Grecy mogą się odzwyczaić od marnowania wody
Parklot
CRETE Copyright © 2009-24 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera