Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Halloumi cheese finally under protection union

Certainly many people know and love halloumi cheese. It is a great addition to garlic bread, vegetable dishes and salads. Its taste and specific texture make it a perfect cheese for grilling and frying in a pan. Despite the high temperature, it blushes and roasts beautifully, but does not melt yet. Although it is a cheese of Cypriot origin, it is also known in Greece, where some people had the opportunity to try it for the first time.

Halloumi cheese

For several years, it has also been available in some stores in Poland and other European countries. However, while some of these products are actually produced in Cyprus, unfortunately, apart from the original products, you could also buy 'halloumi', which have little to do with the original. These halloumi-like cheeses, unlike the original, did not tolerate grilling as they melted completely. Their taste also differed significantly from the original Cypriot products.

We are all the more pleased with the information that the European Commission has registered Cypriot halloumi cheese as a product with a protected designation of origin (PDO), which will protect against imitation and use of this name by producers in the European Union.

Halloumi cheese salad

A protected designation of origin means that only halloumi produced in Cyprus in accordance with the specification will be allowed to use the designation. It will certainly bring clear economic benefits to Cypriot producers. Interestingly, halloumi cheese will be able to be produced by the inhabitants of Cyprus, regardless of whether they live in the Greek or Turkish part, of course, as long as both milk and cheese meet sanitary standards and specific production conditions according to a traditional recipe.

It is undoubtedly a good decision. Let us recall that since 2007, similar protection has also been used by feta cheese. Before this happened, there were many products on the market using this name, which, however, had nothing to do with the original product.

Gosia,  data_2021-04-14 20:08:29 2021-04-14 20:08:29
Średnia: NAN
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
see other news from this month »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

 Irena Zygmunt Pampuch
Irena Zygmunt Pampuch
2021-04-15 04:12:27

 Dobi Gralinska
Dobi Gralinska
2021-04-17 20:35:03

Przepychota

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10157869966467551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz
Booking.com

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe


Parklot

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie: Zaszczepcie się a zaoszczędzicie 2/3 z tego.
18 maja nie jest piątkiem :)
Hej, lecę na Kretę w poniedziałek i faktycznie nie mogłam znaleźć żadnych konkretnych informacji na temat otwarcia wąwozu, ale... Od 20.05 mozna wykupić wycieczki zorganizowane, więc zakładam, że wtedy Samaria otworzy się na turystów, tzn. mam taką ogromną nadzieję...
gość PiotrWie: Sezon się zaczyna. Od rana już trzeci samochód z dostawą do tawerny przy plaży
gość dodekanezowiec: 2 osoby dorosłe + 5,5 latek - ceny z Itaką - 340 x 3 + kwestia powrotu 3 x 99, aczkolwiek: - z kwarantanny po powrocie są zwolnione osoby wracające z przedszkolakiem,  - a wooj z wami, nie byde płocić, łobkupie sie, na kworontonnę se po powrocie pujde, do roboty tysz nie bynde musioł!   A na poważnie - liczę że od czerwca może antygen wprowadzą. 
gość PiotrWie: Bez przesady- Samaria jest mniej więcej tak niebezpieczna jak Droga Pod Reglami w Karkonoszach Szlak jest wyrównany, co kilkadziesiąt minut drogi są źródła wody, a w razie skręcenie nogi obsługa zawiezie delikwenta na koniu. Widziałam tam takich co szli w butach do wody i jakoś doszli. Jak dla kogoś Samaria jest bardzo niebezpieczna to niech lepiej nie opuszcza nadmorskiej promenady. (...)
gość PiotrWie: My dzisiaj byliśmy na okrężnej trasie przez wąwozy Kato Poros i Moundros. Pierwszy bardzo ładny ale bardzo niejasny szlak - spore odcinki szliśmy po prostu strumieniem. Było dość trudno, ale przeszliśmy. Drugi dużo łatwiejszy - ale też ciekawy, przez całą drogę wzdłuż strumienia rosną platany. 11 km zajęło nam 6 godzin.
Parklot
CRETE Copyright © 2009-21 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera