Serwis wymaga plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej.
Jak wynika z ankiet przeprowadzanych wśród turystów ponad połowa z nich podczas wakacji na Krecie kupiła oliwę. To znakomity i zdrowy wybór, jednak trzeba pamiętać, że ta popularna "pamiątka" jest dość nietrwała. Po przyjeździe do domu nie warto więc jej zostawiać tylko na specjalne okazje.
Oliwa jest bowiem zaliczana do tych produktów, które muszą być prawidłowo przechowywane i spożyte w przeciągu 2 lat od zbioru oliwek. Niektórzy producenci podają taką datę na opakowaniach, więc w momencie zakupu możemy sprawdzić jak świeża jest kupowana oliwa. To istotne bo właściwości oraz walory smakowe oliwy praktycznie od momentu uzyskania gotowego produktu ulegają powolnej degradacji. Trzeba więc wiedzieć jak przechowywać oliwę aby spowolnić proces jej starzenia. W odpowiedzi na to pytanie pomogą badania naukowe, w których sprawdzono wpływ różnego rodzaju opakowań na skład chemiczny, zmiany kwasowości i walorów smakowych oliwy.
gość PiotrWie: Okazuje się że wersja "easy to Loutro" jest zaznaczona na Google Maps, polecam szczególnie osobom z dużym plecakiem lub tym z lękiem wysokości.
Gosia | crete.pl : O tutaj: https://anendyk.gr/routes/
gość Iwona: Gdzie można sprawdzić aktualne połączenia łódkami pomiędzy Agia Roumeli a Loutro? Chcemy teraz zrobić fragment E4 przepływając z Chora Sfakjon do Agia Roumeli (via Loutro) i wracać szlakiem do Loutro. Ale kluczowe są wodne połączenia.
Komentarze
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz