2015-12-10 20:42:52
Tirokafteri to grecki dip przyrządzany na bazie fety, znakomity do chleba, czy grillowanych warzyw. Sposób jego doprawienia różni się w zależności od rejonu Grecji. Tirokaferi jest bardzo proste i szybkie do przyrządzenia. Wystarczy zmiksować ze sobą składniki i już można podawać ją jako meze z pysznym chlebem. Gorąco namawiamy do spróbowania!
Komentarze
komentarz z
z kalmarami super smakuje :)
komentarz z
Z kalmarami nigdy nie próbowaliśmy, ale wierzymy na słowo i jak będzie okazja to postaramy się przetestować taką kompozycję :)
komentarz z
CRETE pycha , polecam :)
komentarz z
Oj jak bym zjadła....w Polsce nie można niestety kupić tego przysmaku
komentarz z
Można samemu zrobić. Przepis jest na podlinkowanej stronie :)
komentarz z
Dzięki :-)wiem, czytałam ale feta w Polsce to nie feta jedyna oryginalna to Mevgala ale jeden kawałeczek kosztuje 12 zł.Trzeba się wybrac w podróż do Ellady mojej drugiej ojczyzny w odwiedziny i znowu poczuć ten klimat to słońce i to jedzenie.
komentarz z
Z dostępnością oryginalnej greckiej fety w Polsce nie jest już tak źle jak kilka lat temu. W większych miastach na pewno dostaniesz ją bez problemu. Nawet Lidl sprzedaje jeden rodzaj fety w cenie około 7 zł. I zapewniam Cię że niczego zupełnie jej nie brakuje. A z takiej ilości fety (200g) wychodzi całkiem spora ilość tego dipu. :)
komentarz z
W Krakowie przy ul. Krakowskiej są dwa greckie sklepy, w których jest oryginalna feta.
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10153291107862551