Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

An optimistic start to the tourist season in Crete

data_2024-04-06 19:49:32 2024-04-06 19:49:32

In the last week of March, the first charter flights to Crete coincided with the Catholic Easter holidays, which made the beginning of the tourist season really optimistic. Only between March 22 and 31, 16,000 tourists flew to Crete. This means that for the entire month the result is better than the same period last year by as much as 46%.

Hotel Kalypso

About 20 planes from outside Greece arrive at Heraklion Airport every day. This number is expected to increase significantly after April 20. Currently, 15-18% of hotels in the Heraklion prefecture are open, while on an island-wide basis the percentage of hotels open is currently 14-15%. In open hotels, occupancy reaches 60%. According to the president of the hoteliers' association in Heraklion, Nikos Chalkiadakis, all seasonal hotels will be open by mid-May at the latest.

Unfortunately, it is expected that the prices of tourist packages will be slightly higher compared to last year's prices. Hotels have to face, among other things, large increases in food prices, which of course affects the cost of stay. The shortage of hotel staff is also a growing problem, as many people continue to leave the industry. There are, of course, many reasons, one of them is the lack of action on the part of the Greek government to introduce solutions that would make it easier for workers in this industry to survive in the period between tourist seasons, i.e. during the 5 months when there are no tourists on the island.

Gosia,  data_2024-04-06 19:49:32 2024-04-06 19:49:32
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
see other news from this month »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

2024-04-07 09:33:04

O mój ulubiony hotel na zdjęciu

1
2024-04-07 21:15:55

Mój też ❤️

2024-04-07 11:56:00

5,06 kierunek kreta.

1

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/812593997581533

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  No to widać cały czas chodzą niezbyt odpowiedzialnie ( choć u nas też się to często zdarza, pewnie bardziej jest to związane z wiekiem niż z narodowością. Kreteńczy są bardzo sympatyczni i uczynni, ale często widywałem grupki z niewielkimi zapasami wody za to z raki. (...)
Gosia | crete.pl  To byli Kreteńczycy. Pewnie gdyby to byli turyści to w mediach zostałoby to wyraźnie zaznaczone ;)
gość PiotrWie  Wiecie może czy to byli miejscowi czy ktoś z zagranicy? Bo lokalsi chodzą często dość nieodpowiedzialnie, na wprost zamiast po szlakach. Ale nigdy nie widziałem jak chodzą w okresie zimowym - może trochę bardziej odpowiedzialnie niż jesienią i wiosną.
 Nie wierzę, zwyczajnie nie wierzę.
 rozum nie dogonił mózgu...ech
 Byłam. Kilka razy przejazdem, i od kilku lat planuję zostać tam na dłużej. Może w końcu się uda
 Cudowna wioska piękne widoki wspaniała kuchnia brawo Anogia
CRETE Copyright © 2009-24 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera