Booking.com

Poranny pożar w Plakias

data_2015-05-10 21:15:32 2015-05-10 21:15:32

Kilku właścicieli tawern znajdujących się w portowej części Plakias nie będzie mile wspominać tegorocznego początku sezonu. Z niewyjaśnionych do tej pory przyczyn doszło do pożaru, który ogarnął kilka drewnianych wiat ze stolikami znajdujących się tuż przy linii brzegowej. Całkowitemu spaleniu uległy konstrukcje oraz znajdujące się w nich wyposażenie należące do dziewięciu tawern. Pożar został zauważony o godzinie 5 rano, a jego gaszenie trwało przeszło 3,5 godziny. Wstępne straty zostały oszacowane na około 10 tysięcy €.  Wiadomość ta z pewnością zmartwi wielbicieli Plakias, którzy z pewnością znają te miejsca.

Plakias

Więcej zdjęć wykonanych po akcji gaśniczej znajdziecie na stronie powiązanej z tym artykułem:
http://rethemnosnews.gr/2015/05/μεγάλες-καταστροφές-από-πυρκαγιά-σε-π/

Piotrek,  data_2015-05-10 21:15:32 2015-05-10 21:15:32
Średnia: 5
Liczba ocen: 1
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 5 na 5 (0) liczba ocen 1
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Robert Mucha Schiedam
2015-05-10 19:35:19

Nie lubię :(

 CRETE
CRETE
2015-05-10 19:36:35

My też i w pełni rozumiemy. Ciężko się patrzy na takie zdjęcia miejsc, które dobrze się zna.

 Robert Mucha Schiedam
Robert Mucha Schiedam
2015-05-10 19:38:11

Dokładnie.. w poprzednie wakacje tam odpoczywaliśmy.. mam nadzieję że właściciele spalonych tawern szybko się podniosą.

1
 CRETE
CRETE
2015-05-10 19:41:37

Też mamy nadzieję. Chociaż do pełni sezonu zostało już naprawdę mało czasu.

Monika Klucznik
2015-05-10 20:02:40

:(((

Zamieszkaj na Krecie
2015-05-10 20:26:39

Wielka szkoda, jeszcze w styczniu piliśmy tam kawę, w słońcu. Trzeba im życzyć licznych wizyt turystów, którzy zostawią pieniądze pozwalające na odbudowę tawern. Trzymamy za nich kciuki i ... zabierzemy tam wszystkich naszych gości... na kawę i placki z kozim serem i miodem.

1
Iza Can
2015-05-11 07:34:15

też się tam wybieram :) ponownie, między innymi dlatego, że pizza z kozim serem była tam niezastąpiona. polecam.

Mariola Maj
2015-05-11 12:43:58

Pomozemy !

Zamieszkaj na Krecie
2015-05-12 21:25:16

Ostatnie chyba zdjęcia tych tavern w Plakias przed pożarem

1

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10152902768617551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

 Czyli i tak wychodzą na swoje a tłumy mniejsze.
 Doceniam, kilka lat prowadziłem tam wycieczki z turystami. Znam na pamięć historię wyspy i doceniam jej walory, ale nie przeceniam po prostu.
 No to nie będą mieć tyle turystów ich problem chytry dwa razy traci
 Taa glownie te badziewne, masowe ,.smierdzace spalinami lajby zwane dla niepoznaki promami
Christian Arnidis - Moja Grecja  Oplata żadna. Kto ciekawy zobaczy, odrzuci za to tych co jadą dla zabicia czasu. Przychody wyższe , ludzi mniej.
 Byłam w tym roku na Krecie i faktycznie ceny biletów i taksa klimatyczna to szok 10Euro za dzień od pokoju lub 15 Euro za dzień od pokoju zależy standardu .
 P.s. tanio nie jest ale cena pozwoli wyeliminować ludzi, którzy biegają tylko jak idioci z aparatami i bez żadnej refleksji zaliczają kolejne miejsca, żeby tylko zaliczyć jak najwięcej miejsc. Później można się chwalić, gdzie się było. Ale o historii i kulturze etc, to już raczej nie będzie...
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera