Smakuj Kretę z Pascalem

data_2012-09-29 15:54:41 2012-09-29 15:54:41

Już w najbliższą niedzielę wszyscy entuzjaści kulinarnych smaków Krety będą mogli przekonać się jak znana i sympatyczna kuchenna gwiazda TVN - Pascal Brodnicki przemierza tą grecką wyspę. Nad brzegiem Morza Libijskiego, przyrządzi on prawdziwy wiejski grecki przysmak, czyli kalmary w sosie warzywnym. Następnie wybierze się w góry, gdzie pozna życie prawdziwych kreteńskich pasterzy. Z jednym z nich spędzi kilka godzin, podczas których nauczy się karmić owce, doić kozy, a także przyrządzać koźlinę. Ostatnim a zarazem najbardziej wykwintnym i najdroższym kreteńskim smakołykiem, z jakim zapozna się Pascal będzie mięso jeżowców oraz ich ikra zwana "greckim kawiorem". Dziesięć gram tego smakołyku kosztuje na Półwyspie Egejskim około dwustu złotych.

Smakuj świat z Pascalem
Pascal spędzi kilka godzin z kreteńskim pasterzem, podczas których nauczy się karmić owce

Pascal wraz z Damolisem pół-Grekiem, pół-Austriakiem wybierze się na połów jeżowców, by pokazać, jak trudno jest zdobyć ten kreteński przysmak. Wszystko to będzie można zobaczyć w dwóch najbliższych odcinkach programu “Smakuj świat z Pascalem”. Premierowa emisja pierwszego z nich odbędzie się w niedzielę (30 września) o godzinie 12.15 w programie TVN Style. Istnieje również możliwość obejrzenia tego programu online za pośrednictwem tvnplayera: http://tvnplayer.pl
Przez cały najbliższy tydzień na TVN Style będą również emitowane powtórki w następujących dniach tygodnia: niedziela 30.09 godz. 18:45, poniedziałek 01.10 godz. 21:45, wtorek 02.10 godz. 18:20, czwartek 04.10 godz. 23:00, piątek 05.10 godz. 11:15.

Gosia i Piotrek,  data_2012-09-29 15:54:41 2012-09-29 15:54:41
Średnia: NAN
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz
Booking.com

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe


Parklot

Najnowsze komentarze:

Szkoda. Ale wiadomo, gdzie człowiek tam szkody. Na szczęście miałem przyjemność plażować na wyspie. Jest mega pięknie. Plaże zwłaszcza Golden beach zostaje na zawsze w pamięci.
Τέλειο
gość PiotrWie: Z 10 lat temu zamalowano taki drogowskaz, nie wiem czemu. Jak ścieżka z Marmary podejdzie do klifu trzeba szukać odgałęzienia w górę,jak się dobrze przyjrzysz znajdziesz na skale ślad po zamalowanych drogowskazach, idziesz w górę  łatwymi niewielkimi zakosami po płytach. Dochodzisz do szlaku Loutro - Livadiana. (...)
Gosia | crete.pl : Myślimy o takiej objazdówce, raczej nie będzie to ten rok, ale plany mamy. Szlak z filmu robiliśmy na przełomie sierpnia i września. Nie pamiętam aby było takie oznakowania, ludzie idą skrajem klifu, straszne miejsce dla mnie z moim lękiem wysokości.
gość PiotrWie : I mam jeszcze dwa pytania - po pierwsze w jakim miesiącu tak było i po drugie - czy oznakowali z powrotem wersję " easy to Loutro " czy dalej pomiędzy Marmarą a Finikas jest ta ścieżka samym skrajem klifu?
gość PiotrWie : Przemyślcie wyjazd na mniej oblężone wyspy - nie jest to logistycznie skomplikowane. (...)
Gosia | crete.pl : Można się zdziwić prawda? Biznes kwitnie, taxi boaty kursują jak oszalałe przywożąc do Marmary turystów z Chora Sfakion i okolic. A w tawernie przy Marmarze wszystkie stoliki są pozajmowane albo już zarezerwowane. My dostaliśmy stolik chyba tylko dlatego, że kelner zlitował się jak zobaczył nasz zmęczone facjaty po zejściu ze szlaku.
Parklot
CRETE Copyright © 2009-24 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera