2016-01-22 19:20:03
Grillowany ser halloumi (Χαλούμι) to świetny dodatek do czosnkowego pieczywa oraz dań warzywnych i sałatek. Jego przygotowanie jest niezwykle proste. Należy jednak użyć oryginalnego halloumi wyprodukowanego na Cyprze, gdyż sery wytwarzane w innych krajach potrafią się po prostu rozpuścić podczas grillowania.
Komentarze
komentarz z
Pod koniec maja sprawdzę to u źródła ;)
komentarz z
Cypr?
komentarz z
Yes :)
komentarz z
Cypryjczycy przygotowują halloumi na mnóstwo różnych sposobów, więc testuj wszystko :)
komentarz z
Odkładałem Cypr już od paru lat i w koncu zdecydowałem ... tylko na Kretę urlopu zabraknie :(
komentarz z
My także mamy w planach Cypr, póki co jednak Kreta prawie zawsze wygrywa.
komentarz z
To tak jak u nas ;)
Nawet jak mieliśmy (chyba 2 lata temu) pojechać na Kefalonie, to "zrobili" tam trzęsienie ziemii i musieliśmy zamienić na Kretę :D
komentarz z
Mniam
komentarz z
Ser rewelacja! Szkoda że nie udało mi się przywieźć więcej tego serka, bo ograniczały mnie kg!
komentarz z
W Polsce można kupić cypryjskie halloumi w sieci sklepów Kuchnie Świata i bywa też w Makro. Są też halloumi produkcji niemieckiej ale tych nie polecamy.
komentarz z
Mieliśmy okazję spróbować będąc w zeszłym roku na Cyprze. Super jedzonko. Pozdrawiam RM
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10153366652592551