Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

A simple tomato sauce Σάλτσα ντομάτας

A simple tomato sauce in Greek

Components

  • 1/2 kg of tomatoes (or a can of whole tomatoes without skin)
  • 1 small onion
  • 1/4 cup of oil
  • 2 pieces of cinnamon
  • salt pepper

Each kitchen in the world has its own way to tomato sauce, but the most important difference is in the spices that the individual nations spice up the simplest and best of sauces. The variety of spices that are popular in a given region of the world is also landing in a tomato sauce every day. We love tomatoes in absolutely every form, so every day the sauce made from them reigns in different forms.

Greek cuisine is a rather simple cuisine, and the Greeks themselves season their dishes with fresh herbs. We will not find here the richness of flavors that prevail in, for example, Indian cuisine, where the list of ingredients of most dishes opens over a dozen different spices added in the right order. Greeks primarily focus on the freshness and quality of ingredients. The same spices apply rather little, and one of the most commonly used is cinnamon, which can be found not only in the popular mussace, kleftiko, stifado or sweet baklava. We can also find a cinnamon note in tomato sauce. This sauce in the edition of the Greeks is very simple to prepare, its list of ingredients is short, and the rather long cooking time refers rather to the unhurried way of life.

1. Tomatoes should be peeled and cut into small pieces. Only peel the onion and do not cut it into cubes.

2. In a saucepan with a thick bottom put the chopped tomatoes, add the onion, olive oil, cinnamon, salt and pepper.

3. Stew simmer for an hour with stirring from time to time. When the sauce is ready, we remove pieces of cinnamon and onions from it.

A simple tomato sauce in Greek

Data publikacji:
Data modyfikacji:
Autor
Średnia: 5
Liczba ocen: 1
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 5 na 5 (0) liczba ocen 1
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Inne strony tej kategorii

Spaghetti with tomato sauce and mastic

Spaghetti with tomato sauce and mastic

Tomato sauce for spaghetti by adding mastic takes on a different taste. Of course, this is not a traditional Greek dish, addition of the recently fashionable mastic makes this dish a part of the canon of contemporary Greek cuisine. Of course, to prepare them, it is necessary to have several crystals of this resin, because without this addition it will be a simple tomato sauce.

Fasolada - perfect soup for the winter

Fasolada - perfect soup for the winter

Fasoláda is a Greek bean soup considered one of the most popular soups of this country. Fantastically suited for winter days, because it is thick, warming and filling. Despite the fact that it is not cooked on meat, and its main ingredients are only vegetables, this soup is delicious, full of flavor and aroma. In our home, it has permanently entered the canon of favorite soups.

Tomato with xinochondros

Tomato with xinochondros

Recently, we wrote about xinochondros, or a specific Cretan product made from wheat grains and sour milk. Today we will present the first method of using xinochondros in a very simple and surprisingly tasty tomato soup. Its bready and slightly sour taste makes it completely different from our soups.

Booking.com

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie: Strategiczne miejsca to akurat te które warto było odwiedzić co najmniej kilkanaście lat temu - pamiętam Elafonisi z kilkunastoma leżakami przy samym parkingu, obecnie należy szukać miejsc o których przewodniki nie wspominają.
gość PiotrWie: Zakyntos jest - tak samo jak np Korfu - dla tych co lubią odpoczywać w tłumie. Kreta jest na tyle duża że da się znaleźć miejsca gdzie na plaży jest się samemu bądź w towarzystwie kilku osób - a na Korfu na większości plaż trudno było znaleźć miejsce na położenie ręcznika. (...)
Adam Machoczek: Wyspa Kos - Kardamena,polecam.
Sylwia Ba Ka: Dziwne bo tam wcale nie jest ladnie:( Kreta jest niestety przereklamowana. Z Greckich wysp to Zakhyntos jest krolową
Przemek Kądraś: W tamtym roku była Kreta właśnie teraz zmiana kierunku :p
Agnes Mokros: Taak
Jola Ostraszewska: Kreta maj i chyba wrzesień
Justyna Widlarz: Tak! 12 maja po raz pierwszy Kreta
Monika Michalska: Uwielbiam Grecję. Na Rodos byliśmy 2 razy już, wcześniej Kreta, Ateny i inne
gość PiotrWie: My pojutrze po raz 14 na Kretę, poza tym byliśmy na Rodos i Korfu, w tym roku planujemy jeszcze Samotrakę.
Edyta Szulik: Jasne, że w tym roku znowu Grecja
Agnieszka Lebioda: Lecimy 1 raz, lądujemy w Chanii, w której części najlepiej szukać noclegów, w sensie najlepsza baza wypadowa
Daniel Stachowiak: Byłem na wschodniej części. Myślę że kiedyś odwiedzę zachodnią część
Miroslaw Wojas: Jeszcze jedno pytanie dla tych co juz byli na Krecie. Chodzi mi o wynajecie samochodu. Jakies sprawdzone firmy.
Anna Jarzembowska: W przyszlą środę zawitam po raz pierwszy na Krecie
Miroslaw Wojas: Co polecacie do zwiedzania? Lecimy 1wszy raz zakwaterowania blisko Chania.
Irena Zygmunt Pampuch: Tak, Kefalonia
Piotr Pietrzak: Zante w czerwcu
Agnieszka Haraf: Oczywiście,że tak w czerwcu
Ewa Rogowska: My dopiero 5 raz na Kretę ;)
Zofia Sokołowska: Byłam 8 razy na Krecie. W czerwcu lece 9 raz..
Ania Łuczyńska: Majówka w Grecji (po 3 latach w sezonie wakacyjnym)
Aleksandra Brudzinska: Tomasz Terlecki
Piotrek | www.crete.pl : Piotr ciężko powiedzieć. Podobno córka Pana Andrzeja jest na Krecie. Myślę, że rozważana jest opcja o której wspominasz.
gość PiotrWie: Piotrze, a czy rodzina jest w stanie stwierdzić czego oprócz telefonu brakuje? Bo jak poszedł na wycieczkę do wąwozu to raczej coś wziął ze sobą. Bo niestety jest też możliwość że np poszedł się wieczorem umyć i wpadł do wody - brzeg w tym miejscu jest dość stromy
Click and Boat

Ciekawe miejsca na Krecie

CRETE Copyright © 2009-19 Linki | Kontakt