Serwis wymaga plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej.
Lubicie baklavę? To jeden z najsłynniejszych i zarazem najsłodszych deserów znanym nie tylko w Grecji, ale i w Turcji, Bułgarii oraz innych krajach bałkańskich. Jeśli byliście na wakacjach w którymś z tych krajów to pewnie mieliście okazję do jej spróbowania. Baklava jest na tyle popularna, że ustanowiono nawet jej święto, które obchodzimy właśnie dzisiaj, czyli 17 listopada. Ta kaloryczna bomba przygotowywana jest z ciasta filo, mieszanki orzechów i słodkiego syropu na bazie miodu.
Jeśli nie obawiacie się kulinarnych wyzwań to możecie pokusić się o przygotowanie tego słodkiego przysmaku w domu. Przepis znajdziecie po kliknięciu w ten link.
gość PiotrWie: Okazuje się że wersja "easy to Loutro" jest zaznaczona na Google Maps, polecam szczególnie osobom z dużym plecakiem lub tym z lękiem wysokości.
Gosia | crete.pl : O tutaj: https://anendyk.gr/routes/
gość Iwona: Gdzie można sprawdzić aktualne połączenia łódkami pomiędzy Agia Roumeli a Loutro? Chcemy teraz zrobić fragment E4 przepływając z Chora Sfakjon do Agia Roumeli (via Loutro) i wracać szlakiem do Loutro. Ale kluczowe są wodne połączenia.
Komentarze
komentarz z
komentarz z
Mniam
komentarz z
Oj zjadłabym taką z piekarni
Na Jarmarku Bożonarodzeniowym chyba z 15 zł
Nie zapamiętałem ceny, były różne, jakaś mała to 8 czy 10, większa kilkanaście a burek 20.
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10158862895002551