Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Paste of dried beans

Paste of dried beans

Components

  • 250 grams of dried large broad bean
  • 1 small onion
  • salt pepper
  • olive oil

One of the basic ingredients of Greek cuisine are pulses. Popular and well known dishes from beans or chickpeas are prepared in a variety of ways. In their recipes, however, the Greeks also reach slightly less obvious and popular ingredients, such as dried beans. Its view on store shelves may be a bit surprising because broad beans in this form are little known in our country. However, in Greece it is available in most grocery stores. If you would like to prepare some dish containing dried beans, you must buy it during your holidays in Greece or browse the assortment of shops with Arabic food, where it is available.

Preparation of any dish from dried beans is time-consuming because, like any dried legume plant, it requires pre-wetting for several hours in water. One of the ideas for a dish in which it is used is a paste for bread or vegetables that resembles a fava or hummus. Served with oil and olives and optionally thickly chopped onion will be an addition to small snacks (meze). Our recipe is quite simple and contains a small number of additives. However, if you like the taste of it, it's worth experimenting by adding other ingredients such as tahini, garlic or lemon juice.

1. Pour broad beans in cold water and steep all night (about 10 hours).

2. Then drain and remove the skin. It is labor intensive but necessary.

3. Peeled beans pour in a pot about 3 glasses of water and cook on strong heat for one hour under cover. It is worth checking in half of the cooking whether the amount of water that is left is enough so that the beans will not burn.

4. After cooking, broad beans are blended with the remaining water. Add the grated onions, salt, pepper and some olive oil to the resulting puree. Mix thoroughly and simmer until the whole has the consistency of a fairly thick paste.

5. After evaporation, we serve as an addition to bread as so-called spread by combining them with, for example, dried fruit, fresh or dried tomato, olives, etc.

6. The unused paste can be put into a jar and pour over with oil. In this form, you can store it in the fridge for a few days.

Καλή όρεξη!

Paste of dried beans

Data publikacji:
Data modyfikacji:
Średnia: 5
Liczba ocen: 1
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 5 na 5 (0) liczba ocen 1
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

 Tomasz Stopa
Tomasz Stopa
2016-01-08 20:04:25

niepozorna, ale pyszna. robię prawie identycznie ze świeżego bobu :-)

1
 Tomasz Stopa
Tomasz Stopa
2016-01-08 20:08:27

oto i ona :-)

1
 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2016-01-08 20:30:58

Ze świeżego bobu ma bardziej apetyczny kolor ;-)

 Tomasz Stopa
Tomasz Stopa
2016-01-08 20:32:42

myślę, że najważniejsze, że w obu przypadkach smakuje przepysznie. o niebo lepiej niż wygląda :-) a przecież źle nie wygląda ;)

 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2016-01-08 20:38:14

No dokładnie, smak najważniejszy :)

1
 Renata Słowik
Renata Słowik
2016-01-08 20:53:27

Kupiłam suszony bób w biedronce, nie wiedziałam po co i już wiem :)

1
 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2016-01-08 21:40:38

Ooo to dopiero dobra wiadomość. Jaki sprzedają? Duży czy mały?

 Renata Słowik
Renata Słowik
2016-01-09 10:30:00

Paczka 500 g., nasiona ok 2 cm.

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10153342697307551,10154513203802551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Inne strony tej kategorii

Tirokafteri - a spicy dip from feta

Tirokafteri - a spicy dip from feta

Tirokafteri is a Greek dip made on the basis of feta, excellent for bread or grilled vegetables. The way it is seasoned differs depending on the region of Greece. You can find versions with the addition of garlic, lemon juice, hot pepper or oregano. In the most orthodox version it consists only of feta, olive oil and hot pepper.

Feta baked with filo

Feta baked with filo

The popular feta or mizithra are found not only in salty but also in sweet dishes. For example, let the feta, described here, baked in filo with honey and sesame. It is a quick and very simple snack.

Grilled halloumi cheese (Χαλούμι)

Grilled halloumi cheese (Χαλούμι)

Halloumi cheese comes from Cyprus, where its average consumption per capita is 8 kg per year. It is a white, semi-hard cheese made from unpasteurised sheep's milk, from a mixture of sheep and goats, possibly with the addition of cow's milk. Halloumi taste is sometimes enriched with the addition of mint.

Booking.com

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie: Wąwóz Roza jest jak najbardziej szlakiem górskim - po pierwsze leży w masywie Mt. Seleny - te góry maja wysokość 1200 - 1400 m z kulminacja pod 1600 więc jak Karkonosze - tyle że Karkonosze wyrastają z poziomu 500 - 600 m a masyw Seleny ze 150 - 200 m - więc jest praktycznie o kilkaset metrów wyższy. Po drugie sam wąwóz na długości kilku kilometrów ma różnicę wysokości od 700 m do 350 m npm.
Patrycja Jurczyk: Nie. Ja muszę mieć gdzie wracać!
Wieska Kedzierska: Kreto kochana trzymaj się. Tylko tam wypoczywam
Artur Baranowski: Źle to wróży....
Wieska Kedzierska: Bardzo smutna historia.Byliśmy w Chanii i słyszeliśmy tą opowieść od przewodniczki. Jest też druga podobna historia ,również tragiczna.
Jacek Jakobschy: Zapraszamy do Gdańska
Jola Ostraszewska: Kiedy Poznań ?
Artur Nowak: Mam to w dupie. Ja detalicznie i po kosztach kupuję oliwę z okolic Chani. Bo kocham Kretę. Na dobre i na złe
Ania Łuczyńska: Do zobaczenia jutro
Kinga Lademann: Dziś podobnie. 4,9..
Mariola Maj: Musisz☺
gość PiotrWie: Nie bardzo rozumiem czego w takim razie oczekują ci zainteresowani innymi trasami w okolicy - są szlaki, mapy, nawet czynne od wiosny do jesieni schronisko Kallerghi i schrony w Katsivelli i Rousies - jak ktoś jest zainteresowany to trzeba po prostu chodzić - i z roku na rok coraz więcej ludzi chodzi.
Aneta Okoniewska: Byłam na Krecie a do wąwozu Samaria nie dotarłam... muszę tam wrócić
Zofia Sokołowska: Byłam. Popłynęłam z kapitanem George z Sougii.
Ewa Szumowska: Albania, Grecja, co się dzieje
Janusz Safari: Ja nic nie poczułem
Kamil Juszczyk: Czyżby budzi się wulkan na Santorini. Oby nie, bo to by była wielka katastrofa. W sierpniu byłem na Santorini i taka stara babcia mówiła że dobrze że teraz odwiedzamy to miejsce bo niedługo może zniknąć pod wodą.
Ma Nickl: Rebecca Schmidt
Monika Zofia Koprowska-Ludwig: Na Santorini też trzeslo
Mariola Dudzinska: U nas w Hiraklionie oj trzeslo
Grzegorz Sprawka: Magdalena
Magdalena Mróz: Oj trzęsło nas trzęsło !!!
KIWI Travel: Super wiadomość! Brakowało takiego miejsca na Krecie!
Marianka Grzybowska: Jak nazywa sie to danie po grecku?
Martyna Zieba: Robert Braziewicz kolejny powod do powrotu

Ciekawe miejsca na Krecie

CRETE Copyright © 2009-19 Linki | Kontakt