Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Paste of dried beans

Paste of dried beans

Components

  • 250 grams of dried large broad bean
  • 1 small onion
  • salt pepper
  • olive oil

One of the basic ingredients of Greek cuisine are pulses. Popular and well known dishes from beans or chickpeas are prepared in a variety of ways. In their recipes, however, the Greeks also reach slightly less obvious and popular ingredients, such as dried beans. Its view on store shelves may be a bit surprising because broad beans in this form are little known in our country. However, in Greece it is available in most grocery stores. If you would like to prepare some dish containing dried beans, you must buy it during your holidays in Greece or browse the assortment of shops with Arabic food, where it is available.

Preparation of any dish from dried beans is time-consuming because, like any dried legume plant, it requires pre-wetting for several hours in water. One of the ideas for a dish in which it is used is a paste for bread or vegetables that resembles a fava or hummus. Served with oil and olives and optionally thickly chopped onion will be an addition to small snacks (meze). Our recipe is quite simple and contains a small number of additives. However, if you like the taste of it, it's worth experimenting by adding other ingredients such as tahini, garlic or lemon juice.

1. Pour broad beans in cold water and steep all night (about 10 hours).

2. Then drain and remove the skin. It is labor intensive but necessary.

3. Peeled beans pour in a pot about 3 glasses of water and cook on strong heat for one hour under cover. It is worth checking in half of the cooking whether the amount of water that is left is enough so that the beans will not burn.

4. After cooking, broad beans are blended with the remaining water. Add the grated onions, salt, pepper and some olive oil to the resulting puree. Mix thoroughly and simmer until the whole has the consistency of a fairly thick paste.

5. After evaporation, we serve as an addition to bread as so-called spread by combining them with, for example, dried fruit, fresh or dried tomato, olives, etc.

6. The unused paste can be put into a jar and pour over with oil. In this form, you can store it in the fridge for a few days.

Καλή όρεξη!

Paste of dried beans

Data publikacji:
Data modyfikacji:
Średnia: 5
Liczba ocen: 1
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 5 na 5 (0) liczba ocen 1
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Tomasz Stopa
2016-01-08 20:04:25

niepozorna, ale pyszna. robię prawie identycznie ze świeżego bobu :-)

1
Tomasz Stopa
2016-01-08 20:08:27

oto i ona :-)

1
 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2016-01-08 20:30:58

Ze świeżego bobu ma bardziej apetyczny kolor ;-)

 Tomasz Stopa
Tomasz Stopa
2016-01-08 20:32:42

myślę, że najważniejsze, że w obu przypadkach smakuje przepysznie. o niebo lepiej niż wygląda :-) a przecież źle nie wygląda ;)

 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2016-01-08 20:38:14

No dokładnie, smak najważniejszy :)

1
Renata Słowik
2016-01-08 20:53:27

Kupiłam suszony bób w biedronce, nie wiedziałam po co i już wiem :)

1
 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2016-01-08 21:40:38

Ooo to dopiero dobra wiadomość. Jaki sprzedają? Duży czy mały?

 Renata Słowik
Renata Słowik
2016-01-09 10:30:00

Paczka 500 g., nasiona ok 2 cm.

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10153342697307551,10154513203802551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Inne strony tej kategorii

Olive paste

Olive paste

The best to prepare will be big meaty black Greek olives called throubes. Alternatively, you can use the more popular kalamata variety. However, if you can not use whole olives, you can use the finished paste as we wrote above. However, it should be noted that the list of ingredients is as short as possible and devoid of E-chemistry.

dakos

dakos

Dakos called also koukouvayia is one of the most popular meze in Crete. Some say it is a Greek bruschetta. It is a simple and fast snack, at the same time very healthy and tasty.

Cheese balls - Tirokroketes

Cheese balls - Tirokroketes

Greek cheese balls fried in deep oil, probably some of you know from vacation journeys. The Greeks serve them with lemon, which emphasizes the taste of melted cheeses. The rich composition of the taste is thanks to the three cheeses from which they are made. Slightly spicy salty feta, sweet and soft Gouda and mature cheddar complement each other, but their flavor can be enriched by adding herbs, such as mint. This tasty snack is unfortunately a good calorie bomb, so if someone counts calories, Tirokroketes will not be a good choice.

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

Czas na Grecję  Ale to chyba nie dotyczy regularnych rejsów promami jak np Blue Star Ferries? Nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji
Christian Arnidis - Moja Grecja  Dla wysp dobrze, bo tłumy z wycieczkowców odstraszają turystów, którzy pojechali na wakacje. Nie zostawiają grosza, a robią tłok. Wiele osób rezygnuje z wycieczki na Santorini, bo wyspa jest zapchana przez gości z wielkich wycieczkowców.
 A co na lotniskach ?
gość PiotrWie  Nie niestety a na szczęście bo by tłumy były cały rok. My byliśmy na Cykladach od 10 kwietnia do 4 czerwca na koniec maja wyraźnie zaczęło ludzi przybywać. Pojedziemy z powrotem we wrześniu - jako emeryci mamy czas. Tym razem chcemy jechać samochodem - porównanie kosztów samolot+ wypożyczenie samochodu vs dojazd samochodem do miesiąca jest na korzyść pierwszej wersji, potem - już drugiej. (...)
 Samolot tanich linii, samochód z greckiej wypożyczalni, kwatery wynajęte od lokalsów, wszelkie wycieczki samodzielnie wymyślone i zorganizowane. Unikamy wszelkiej maści pośredników. Wyjazdy nigdy w sezonie. Nawet nie chodzi o oszczędności, tak nam pasuje. W tawernach za to nie oszczędzamy ani trochę. A w temacie wejściówek do "atrakcji", to bardzo wybiórczo traktuję temat. (...)
 Turysta zmieni kierunek, zarobi Turek
 Ceny wejściówek mocno podrożały w tym roku, znieśli wiele zniżek (choćby bilet combo w Atenach). Cóż nie każdy zapłaci 10 czy 20 EUR za wejściówkę, która rok temu kosztowala 3-8eur. Różnica mocno odczuwalna, zwłaszcza przy rodzinnym zwiedzaniu.
Christian Arnidis - Moja Grecja  Reasonable Price to clue wydatków .
 Może już zostawmy reklamowanie spokojnych zakątków na Krecie, bo już niedługo ich nie będzie
 Brawo

Ciekawe miejsca na Krecie

CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera