Booking.com

Smakuj Kretę z Pascalem

data_2012-09-29 15:54:41 2012-09-29 15:54:41

Już w najbliższą niedzielę wszyscy entuzjaści kulinarnych smaków Krety będą mogli przekonać się jak znana i sympatyczna kuchenna gwiazda TVN - Pascal Brodnicki przemierza tą grecką wyspę. Nad brzegiem Morza Libijskiego, przyrządzi on prawdziwy wiejski grecki przysmak, czyli kalmary w sosie warzywnym. Następnie wybierze się w góry, gdzie pozna życie prawdziwych kreteńskich pasterzy. Z jednym z nich spędzi kilka godzin, podczas których nauczy się karmić owce, doić kozy, a także przyrządzać koźlinę. Ostatnim a zarazem najbardziej wykwintnym i najdroższym kreteńskim smakołykiem, z jakim zapozna się Pascal będzie mięso jeżowców oraz ich ikra zwana "greckim kawiorem". Dziesięć gram tego smakołyku kosztuje na Półwyspie Egejskim około dwustu złotych.

Smakuj świat z Pascalem
Pascal spędzi kilka godzin z kreteńskim pasterzem, podczas których nauczy się karmić owce

Pascal wraz z Damolisem pół-Grekiem, pół-Austriakiem wybierze się na połów jeżowców, by pokazać, jak trudno jest zdobyć ten kreteński przysmak. Wszystko to będzie można zobaczyć w dwóch najbliższych odcinkach programu “Smakuj świat z Pascalem”. Premierowa emisja pierwszego z nich odbędzie się w niedzielę (30 września) o godzinie 12.15 w programie TVN Style. Istnieje również możliwość obejrzenia tego programu online za pośrednictwem tvnplayera: http://tvnplayer.pl
Przez cały najbliższy tydzień na TVN Style będą również emitowane powtórki w następujących dniach tygodnia: niedziela 30.09 godz. 18:45, poniedziałek 01.10 godz. 21:45, wtorek 02.10 godz. 18:20, czwartek 04.10 godz. 23:00, piątek 05.10 godz. 11:15.

Gosia i Piotrek,  data_2012-09-29 15:54:41 2012-09-29 15:54:41
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

Czas na Grecję  Ale to chyba nie dotyczy regularnych rejsów promami jak np Blue Star Ferries? Nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji
Christian Arnidis - Moja Grecja  Dla wysp dobrze, bo tłumy z wycieczkowców odstraszają turystów, którzy pojechali na wakacje. Nie zostawiają grosza, a robią tłok. Wiele osób rezygnuje z wycieczki na Santorini, bo wyspa jest zapchana przez gości z wielkich wycieczkowców.
 A co na lotniskach ?
gość PiotrWie  Nie niestety a na szczęście bo by tłumy były cały rok. My byliśmy na Cykladach od 10 kwietnia do 4 czerwca na koniec maja wyraźnie zaczęło ludzi przybywać. Pojedziemy z powrotem we wrześniu - jako emeryci mamy czas. Tym razem chcemy jechać samochodem - porównanie kosztów samolot+ wypożyczenie samochodu vs dojazd samochodem do miesiąca jest na korzyść pierwszej wersji, potem - już drugiej. (...)
 Samolot tanich linii, samochód z greckiej wypożyczalni, kwatery wynajęte od lokalsów, wszelkie wycieczki samodzielnie wymyślone i zorganizowane. Unikamy wszelkiej maści pośredników. Wyjazdy nigdy w sezonie. Nawet nie chodzi o oszczędności, tak nam pasuje. W tawernach za to nie oszczędzamy ani trochę. A w temacie wejściówek do "atrakcji", to bardzo wybiórczo traktuję temat. (...)
 Turysta zmieni kierunek, zarobi Turek
 Ceny wejściówek mocno podrożały w tym roku, znieśli wiele zniżek (choćby bilet combo w Atenach). Cóż nie każdy zapłaci 10 czy 20 EUR za wejściówkę, która rok temu kosztowala 3-8eur. Różnica mocno odczuwalna, zwłaszcza przy rodzinnym zwiedzaniu.
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera