2012-09-29 15:54:41
Już w najbliższą niedzielę wszyscy entuzjaści kulinarnych smaków Krety będą mogli przekonać się jak znana i sympatyczna kuchenna gwiazda TVN - Pascal Brodnicki przemierza tą grecką wyspę. Nad brzegiem Morza Libijskiego, przyrządzi on prawdziwy wiejski grecki przysmak, czyli kalmary w sosie warzywnym. Następnie wybierze się w góry, gdzie pozna życie prawdziwych kreteńskich pasterzy. Z jednym z nich spędzi kilka godzin, podczas których nauczy się karmić owce, doić kozy, a także przyrządzać koźlinę. Ostatnim a zarazem najbardziej wykwintnym i najdroższym kreteńskim smakołykiem, z jakim zapozna się Pascal będzie mięso jeżowców oraz ich ikra zwana "greckim kawiorem". Dziesięć gram tego smakołyku kosztuje na Półwyspie Egejskim około dwustu złotych.
Pascal spędzi kilka godzin z kreteńskim pasterzem, podczas których nauczy się karmić owce
Pascal wraz z Damolisem pół-Grekiem, pół-Austriakiem wybierze się na połów jeżowców, by pokazać, jak trudno jest zdobyć ten kreteński przysmak. Wszystko to będzie można zobaczyć w dwóch najbliższych odcinkach programu “Smakuj świat z Pascalem”. Premierowa emisja pierwszego z nich odbędzie się w niedzielę (30 września) o godzinie 12.15 w programie TVN Style. Istnieje również możliwość obejrzenia tego programu online za pośrednictwem tvnplayera: http://tvnplayer.pl
Przez cały najbliższy tydzień na TVN Style będą również emitowane powtórki w następujących dniach tygodnia: niedziela 30.09 godz. 18:45, poniedziałek 01.10 godz. 21:45, wtorek 02.10 godz. 18:20, czwartek 04.10 godz. 23:00, piątek 05.10 godz. 11:15.
Komentarze
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz