Kreta przewodnik

Najlepsza polska strona internetowa poświęcona greckiej wyspie Kreta oraz w niewielkim stopniu Grecji kontynentalnej. Znajdziesz tu przydatne informacje związane ze zwiedzaniem Krety wykraczające poza ofertę fakultatywnych wycieczek. Na stronie znajdziecie również opisy najciekawszych miejsc, które sami odwiedziliśmy zwiedzając tę największą grecką wyspę. Treści uzupełniają bieżące aktualności, fotografie oraz przepisy kuchni greckiej.

Pasta z suszonego bobu

Jednym z podstawowych składników greckiej kuchni są rośliny strączkowe. Popularne są dania z fasoli, ciecierzycy lub bobu. Ten ostatni znajduje zastosowanie nie tylko w świeżej postaci. Grecy stosują bowiem także bób suszony i przygotowują go na przykład w formie pasty przypominającej favę. Podawana z oliwą i oliwkami oraz opcjonalnie grubo pokrojoną cebulą będzie stanowiła dodatek do małych przekąsek, a także do zwykłego chleba.

Pasta z suszonego bobu

Gosia,  data_2017-05-13 20:15:03 2017-05-13 20:15:03
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz
Booking.com

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe
CRETE Copyright © 2009-17 Linki | Kontakt