Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Tincture from the Cretan purée

Tincture tincture

Components

  • 1 part of powdered dried Cretan purée leaves
  • 2 parts of spirit (preferably 60%)
  • honey in a volume equal to the ml of the extract obtained

Cretan cleanse is a plant that has recently gained considerable publicity and popularity. It is worth mentioning that drinking the infusion from the dried leaves of this plant does not allow you to enjoy the fullness of its healing power. The vast majority of substances that are characterized by strong antiseptic and anticancer effects are not soluble in water. A much better way is to make a tincture based on about 60% alcohol. The recipe for its preparation can be found below.

1. Peel the leaves from the dried plant, then use a mortar to crush them into a relatively homogeneous dust.

2. Prepared leaves pour into a bottle in which we will make a tincture. Their amount should be about 1/3 of the volume of this vessel.

3. Next, pour alcohol into the bottle (about 60% spirit), the volume of which will be approximately twice as large as the volume of crushed leaves.

4. Leave the prepared mixture for a period of about one month, trying, however, once in a while to intensely stir the contents of the bottle.

5. After a month, the solution should be ready. Using a paper filter, or a very fine sieve, we separate the leaves from alcohol. The obtained liquid should have a deep green color and be fairly transparent.

6. In order not to consume so strong alcohol, whose taste and smell can not suit everyone, we recommend making a syrup. Its execution is very simple - just add an identical part of the honey to the purge extract. The ready mixture should be left to rest for a while, so that both components will merge well together. A spoonful of ready syrup should be consumed 2-3 times a day.

Καλή όρεξη!


Tincture tincture

Data publikacji:
Data modyfikacji:
Średnia: 4.25
Liczba ocen: 4
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 4.25 na 5 (0) liczba ocen 4
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

 Aldona Pandowska-Piasecka
Aldona Pandowska-Piasecka
2016-10-13 18:27:49

Jeszcze trzeba wiedzieć jak jest czystek po grecku.Na Krecie nikt nie wiedział o co mi chodzi. Nazwa łacińska też im nic nie mówiła..☺

1
 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2016-10-13 18:33:45

Z czystkiem na Krecie to ciekawa historia. Jeden z zielarzy nasze pytanie o tę roślinę zbył kompletną obojętnością, wzruszeniem ramion a na koniec wysłał nas w góry mówiąc, że tam rośnie tego od cholery. Tylko po co to zbierać ;). Ciekawe jednak, że Hiszpanie nie mają takich obiekcji i własnego czystka sadzą i zbierają na skalę przemysłową :D

 Aldona Pandowska-Piasecka
Aldona Pandowska-Piasecka
2016-10-13 18:37:25

Bo w Grecji i na Krecie króluje oregano

 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2016-10-13 18:43:33

I ma rację. Żaden turecki czy inny się nie umywa do kreteńskiego.

 Aldona Pandowska-Piasecka
Aldona Pandowska-Piasecka
2016-10-13 18:48:46

O już na pewno turecki

 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2016-10-13 18:52:39

Tak się prezentuje czystek kreteński wiosną :)

 Aldona Pandowska-Piasecka
Aldona Pandowska-Piasecka
2016-10-13 19:04:08

Może znajdę następnej wiosny.☺

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10153953221207551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Inne strony tej kategorii

Frappe - sweet with milk (glykó me gála)

Frappe - sweet with milk (glykó me gála)

Frappe is easy to prepare and ideal for hot weather. To prepare it in home conditions, a shaker is enough for a simple jar. To make the coffee dissolve well in cold water, it is worth choosing the one that has the form of a small powder.

Tsikoudia - raki in Crete

Tsikoudia - raki in Crete

Crayfish is widely available in Crete and even in the smallest supermarket you can easily find this alcohol on the shelves. Typically, these are local "brands" that were distilled on site. Cretans are happy to treat tourists and guests with this drink. In traditional taverns, glasses of raki often appear after a meal.

Retsina, and step towards the future

Retsina, and step towards the future

Restsina is one of the most characteristic drinks served in Greece. Opinions about its expressive taste are usually very divided and most often form part of the scheme that either hates or loves it. It is worth knowing that for some time, due to some producers, this image has undergone some changes. Conscientiously prepared retsina based on carefully grown grapes can be a wine that is not only delicious for most people but also a perfect complement to Greek dishes.

Booking.com

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

Artur Wilkos: Nawet bankomat znalezli.
Irena Zygmunt Pampuch: 
Paweł Langner: Warto się tam pojawić wieczorem.. Polecamy
Aneta Okoniewska: 
Klaudia Kaszubowska: Czy to są pewne informacje na 100%? Szukam hotelu od 4 lipca dlatego chce być pewna
Tomasz Garbala: Ludzie pierdolić ta krete nad polskim morzem tez jest zajebiście
Marzena Badowicz: Dopuki Polska nie wpuści turystów z zagranicy nie może oczekiwać że inni pozwolą Polakom przylecieć do nich
Łukasz Spławiec: Przeciez to bez sensu. W takim razie mozna by poleciec np do niemiec a pozniej do grecji bez problemu bo niemcy sa na liscie
Mariusz Ratajczak: No ale jak to?
Rafał Faliszewski: Kasa i tylko kasa tu nie chodzi o nic innego, a Wy jak zwsze
Agnieszka Domanska: W Polsce mala liczba zgonow i zachorowan i nie moga wyjechac a na liscie masa krajow gdzie liczba zgonow znacznie wyzsza... Dziwne zawsze Polska wypchana na bok.... Czego nas juz to nie dziwi...
Andrzej Malik: Jak będą jasne i klarowne decyzje to tak.Jeżeli biznes weźmie górę nad zdrowym rozsądkiem to ja dziękuję za taki wypoczynek. Grecja jest moim ulubionym miejscem na wypoczynek, ale nie za wszelką cenę.
Kinga Lademann: Czyżby oszacowali koszty
Joanna Andrzejewska: Moja ostatnia domena: nie chcesz?- nie jedź! Będzie więcej miejsca dla mnie
gość Arturrro: Bardzo się cieszę, aczkolwiek jeszcze czekam na tzw. reżim sanitarny, czyli co tam Grecy wymyślą. Natomiast czy tylko ja mam odczucie, że to jest jeden wielki kabaret? Wystarczy, aby linie lotnicze lub touroperator przekierował lot z Katowic na Kraków :).
Marta Alina: Niemożliwe, przecież Polska przoduje w walce z wirusem i naszych rozwiązań zazdroszczą nam inne kraje, przynajmniej tak twierdzi tvp...
Karolina Antoniak: Monika Matysko
Oliwia Majka: Zaneta Warszawska chyba jednak nie polecimy
Agnieszka Oska: A co w wypadku pozytywnego ,,wyrywkowego” testu ? Rozumiem, że nikt nic nie wie w tej kwestii
Tomasz Marazewski: Za chwilę żaden kraj nie wpuści Polaków,dopuki rządzą trolle to tak będzie
Agnieszka Fułat: Szkoda :(
France Carlier Busin: Je ne vous connais pas mais vous apparaissez souvent sur mon Facebook !
Dorota Rajnsz: A co z Anglia bo nie moge jej odnaleźć?
Lidia Flinta: 7 dni kwarantanny? To jaki sens takich wakacji ... ciekawe, co dalej będą kombinować. Boją się wirusa z jednej strony, a z drugiej utraty turystów...
Mirosław Stodolski: Niech zabiorą turystów z Wuhan pozdrawiam serdecznie wszystkich panów którzy zdecydowali o tej decyzji

Ciekawe miejsca na Krecie

CRETE Copyright © 2009-20 Linki | Kontakt