Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Keftedes in tomato sauce

keftedes in tomatoes

Components

Tomato sauce
  • 3 ripe large tomatoes or a can of tomatoes
  • 1 finely chopped onion
  • ½ glass of oil
  • ½ glass of wine
  • 2-3 cloves of garlic squeezed through the press
  • 2 laurel leaves
  • salt pepper
chops
  • ½ kg of minced meat (beef, lamb)
  • 1 medium grated onion
  • 1 clove of garlic crushed by the press
  • 1 tablespoon of freshly chopped parsley
  • 1 tablespoon of freshly chopped chopped mint
  • 1 beaten egg
  • 2-3 slices of stale bread (without skin)
  • salt
  • pepper
  • flour for coating
  • oil for frying

Κεφτέδες σε Σάλτσα Ντομάτα

To prepare this dish, we can use keftedes meat patties prepared the day before or also to make them up to date. This simple variety of herb-flavored chops in aromatic sauce is very tasty, so I strongly encourage you to try them. They taste great with ordinary bread, rice or orzo type pasta. Keftedes in tomato sauce can withstand reheating very well, so you can prepare more.

Preparation of chops

1. The bread should be soaked in water and drained from its excess. In the bowl, mix meat, onions, eggs, bread, garlic, herbs and spices. The resulting quite dense mass put in for an hour in the fridge.

2. From the mass, form small patties and coat them in flour. Fry in olive oil for browning, then drain off the excess on paper towels.

Preparation of the sauce

3. Fry the onion with oil, so that it softens and we add wine. Fry a moment and then add the tomatoes. If you use fresh tomatoes, you should first grate them with a coarse mesh, while when you add tomatoes from the can, it is good to mix them in the crusher. Season the sauce with garlic, laurel leaves, salt and pepper. We also add some water and a pinch of sugar if the tomatoes are too sour.

4. Cook sauce over low heat for about half an hour. It should thicken and excess water evaporate. Prepare previously prepared pork chops with a ready tomato sauce and cook together for 10 minutes.

5. If, during the preparation of the sauce, we add the orzo pasta to it, and then the dish is baked in the oven, we will receive a dish called Keftedakia Giouvetsi.

Καλή όρεξη!

keftedes in tomatoes

Data publikacji:
Data modyfikacji:
Średnia: 5
Liczba ocen: 1
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 5 na 5 (0) liczba ocen 1
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Inne strony tej kategorii

Moussaka

Moussaka

This very famous meat dish consists primarily of eggplants, minced meat with tomatoes and béchamel sauce. In Greece, the best moussaka can be eaten in traditional family taverns, where the dish is refined, full of aromas and very tasty.

Giouvetsi with chicken - Giouvetsi Kotopoulo

Giouvetsi with chicken - Giouvetsi Kotopoulo

Giouvetsi is a traditional Greek dish that can be prepared from various types of meat. It is a simple one-pot dish traditionally prepared in the oven, although it can also be prepared in a pot and eventually in the oven in the oven.

Spetzofai

Spetzofai

Under the mysterious name Spetzofai is a very tasty one-pot dish, in which the main role is played by pepper and sausage. Although it is not characteristic of Crete, it was just last year in Chania that I got spetzofai to start the feast. And I honestly say that after eating it, I did not want anything else.

Booking.com

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

Anne Passera: Belle chapelle bien placée il faut la mériter pour y arriver
Joanna Tissaoui: To miejsce odmieniło moje zycie
Viola Viola Viola: 
Katarzyna Pakos: 
Edyta Szulik: Moje ukochane Georgioupolis
Magdalena Mk: Piękne miejsca w około jezioro słodkowodne i żółwie... Plaże piaszczyste..w drodzę na jeziorko piękne widoki....
Teresa Malada: Jeszcze tam wrócę.kocham to miasteczko
Teresa Malada: Cudowne miejsce.
Przemysław Przybylak: Byliśmy i polecam piękne miejsce jak i cała Kreta
Ola Grzelewska: Cudowne miejsce, droga do kapliczki pełna
Bo Kub: Super miejsce na odpoczynek
Marzanna Młynarczuk: Cudne miejsce... Byłam, widziałam
Jola Ostraszewska: Wrócę
Mirosława Nagła: Wspaniale miejsce, hardcorowa droga, cudowne wspomnienia❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Paweł Świecicki: Super miejsce
Paulina Zajkowska: Oj tak
Dorota Sikorska: Od przyszłego roku spędzam zimę na Krecie
gość PiotrWie: No to wygląda że w czasie wyjazdu w drugim i trzecim tygodniu maja plany chodzenia w Górach Białych trzeba będzie sobie darować - chyba że przyjdzie znaczne ocieplenie i duże deszcze w górach w marcu, ale to raczej mało prawdopodobne. (...)
Ewa Szumowska: A u mnie grama śniegu jeszcze nie było
Piotr Beling : Witam. Chciałbym z rodziną przeprowadzić się na Kretę. Miało to by nastąpić za ok 3,5 roku(szkoła córki). Moim celem jest prowadzenie spokojnego, zdrowego  zycia wśród dobrych ludzi , pięknej czystej przyrody. Z racji naszego młodego :) wieku 48 lat chcielibyśmy prowadzić jeszcze życie zawodowe, nie mamy mocnej presji finansowej.Pierwszym etapem będzie pokazanie i oswojenie się z inną kulturą i realiami zycia na wyspie. (...)
Michał Jeleń: przy okazji - jak idzie remont hali targowej?
Michał Jeleń: wygląda to groźnie - co będzie jak poziom morza będzie jeszcze wyższy,
Ola Żurek: Jest wyczerpujący ale wart do zobaczenia
Zofia Sokołowska: To dobrze. Woda potrzebna.
Mariola Dudzinska: 

Ciekawe miejsca na Krecie

CRETE Copyright © 2009-20 Linki | Kontakt