Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Baked potatoes with oregano and lemon

baked potatoes with lemon

Components

  • 1 kg of potatoes
  • a cup of oil
  • juice with 1.5-2 lemon
  • 2-3 sliced ​​garlic cloves
  • oregano
  • salt
  • pepper

Πατάτες Φούρνου Λαδορίγανη

Baked lightly crunchy potatoes are very popular in Greek houses. It is an excellent addition to various dishes of meat or fish. For their preparation we need three basic ingredients that are added to most Greek dishes: olive oil, lemon juice and oregano. Slowly baked potatoes absorb a lemon aroma that is slightly palpable while eating.

1. Peel the potatoes and cut them lengthwise into quarters or eight.

2. In a deep dish, cut the chopped potatoes thoroughly with the remaining ingredients.

3. Then, put everything into a deep baking tray or into a casserole and put in an oven preheated to 190 degrees.

4. In addition, the taste of potatoes can be enriched even by the position of a sprig of fresh rosemary and sprinkling with coarse-grained sea salt.

5. Bake without covering the pan for about an hour until the potatoes grow crispy.

Καλή όρεξη!

baked potatoes with lemon

Data publikacji:
Data modyfikacji:
Średnia: 5
Liczba ocen: 1
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 5 na 5 (0) liczba ocen 1
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10153641169692551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Inne strony tej kategorii

Briam

Briam

Briam is a simple Greek vegetable casserole prepared according to traditional recipes based on potatoes, eggplants and courgettes with the addition of tomatoes, garlic and parsley, very much oiled with olive oil. This recipe has many modifications that differ in the addition of ingredients or the way of preparation.

Kolokithokeftedes - zucchini pancakes

Kolokithokeftedes - zucchini pancakes

Although the recipe for kolokithokeftedes has been on our site for a long time, we decided to publish the second version of the recipe. Kolokithokeftedes in this way we ate recently with our Cretan friends. Pancakes prepared in this way have tasted us so much that we asked for a way of preparing :)

Okra in tomatoes

Okra in tomatoes

The popular vegetable in Crete is okra, which can often be found in local greengrocers. This very healthy and low-calorie vegetable is unfortunately virtually unheard of in Poland. If you would like to try it, it's worth doing it while in Crete. Just look for one of the local taverns, which serves dishes prepared on the basis of okra. Of course, you can also prepare it yourself, for example based on the following recipe.

Booking.com Click and Boat

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

Jolanta Henka: Red bull cytując przewodnika!
Magda Albin: 
Jacek Olkowski: Miał szczęście.
Caroline Dixon: #JIM Jim Dixon
Christikos Hellenikos Germanikos: 
Marieclaude Surquin: merveilleux souvenir !!
Serge Vanwildemeersch: Bravo
Virginie Kpp: Mathieu Ayden
Edyta Bednarczyk: Piękne miejsce naprawdę godne uwagi
Beata Hendzel: Kreta mnie urzekła trochę już zwiedzilam i moje marzenie to zamieszkac tam jak będę na emeryturze
Ania Łuczyńska: Planujemy zobaczyć w maju. Każdy Wasz post powoduję zwiększenie ilości odwiedzonych miejsc, a lecimy tylko na 7 dni: Rethymno, Spinalonga, Pałac w Knossos...
Adam Peceniuk: Byłem, pięknie, najlepiej samochód i górskie bezdroża i wsie z klimatem
Beata Hendzel: 
Beata Hendzel: Byłam widziałam można poczuć klimat starożytności
Katarzyna Czajęcka: 
Anitaki Mn: Ale okropnie się zaplątał
Sylwia Wiśniewska: 
Gosia | crete.pl : Autora nie znamy, film znaleźliśmy na portalu greekreporter.com
gość PiotrWie: Piotrze, skąd pochodzi ten film? W dolnej części jest napis "Video Porto Lenta" - tak nazywa się nasza ulubiona tawerna w Lentas - w czerwcu 2014 odwiedzaliśmy ją codziennie przez jakieś 10 dni, gdy przyszliśmy w czerwcu 2017 ponownie od drzwi zostaliśmy rozpoznani - doskonale nas pamiętali.
Joanna Kuźmińska: Brawo
Milena Watros: Cudowne stworzenie ❤
Jolanta Stolarczyk: Brawo!!!
Krystyna Jurczyńska: BRAWO
Katerina Skourteli: ενα πολυ μεγαλο μπραβο!!!
Mariusz Mikuś: BRAWO!

Ciekawe miejsca na Krecie

CRETE Copyright © 2009-19 Linki | Kontakt